måndag, januari 16, 2006

Mt Tamalpais


Köpa nötter
Så kom vi äntligen dit, Mt Tamalpais, som vi pratat om hur länge som helst. Det var en helt underbar dag, om än något kylig. men hårda nordbor åker nedcabbat även när termometern visar +11. Mt Tamalpais ligger ca 45 min resa norrut och är det höga berget man kan skymta bortanför Marin Headlands på riktigt klara dagar. Resan dit är bitvis ruskigt krokig, men det gick bra tackvare nötterna köpa en bit ner vid sidan av vägen.



Ut över headlandsen och stan
När vi kommit upp ur de mörka skogarna i dalen mellan bergen (där tex Muir woods ligger) Var det härliga gröna ängar med milsvid utsikt.I väster störtar berget mer eller mindre brant ner i havet vilket gjorde att vyn däröver är underbar, bildena gör sig dock inte i bloggstorlek



Thea på ängen
Efter lite initial tvekan, stadstjejen snubblade lite på ängen och satte handen i leran och det var klart "yucky", så uppskattade Thea det här med natur skarpt.



picnicklippa
Efter att ha varit upp på västra toppen och vänt(den såg mest militär ut) stannade vi vid en av de designerade parkeringsplatsen och gick en liten tur. Stigen var underbar, gick genom skogen längs en liten bäck. När vi gått en liten sväng vek vi av vid en stig och gíck upp och hade picknic vid en underbar äng brevid en stor klippa som Thea snabbt och lätt klättrade upp för.



Inga horses, bicycles or hundar
. Efter en härlig picnic gick vi tillbaks mot bilen igen och vid parkeringsplatsen fanns det lite skyltar med förhållningsorder som Thea länge och väl försökte förklara för oss. Ett jättefint och härligt ställe var Mt Tam så framtida besökare får bereda sig på en tur.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det ser härligt ut, kanske en utflykt i påsk ?

L&G

9:24 em  
Anonymous Anonym said...

wow, vad härligt det såg ut, när vi bodde i stan så gick jag ofta upp för Mt Tam, finns några riktigt schyssta stigar som är oerhört branta...väldigt bra för flåset...puh...men inget att rekommendera med en liten 2-åring i släptåg...

2:05 fm  

Skicka en kommentar

<< Home