söndag, oktober 23, 2005

Merry-go-round!


Åka katt!
Tidigt på lördagsmorgonen, strax efter att Erika givit sig iväg för att öva med sin kör och Theodora refuserat det första klädförslaget gav Mathias och Thea sig ut på äventyr i dimman. Vi började med 45 minuters gymnastik, som idag tack vare att den leddes at SF Gymnastics Holländske ägare Eric, var betydligt mer strukturerat än vanligt. Thea vill däremot inte gärna vara med på några gruppövningar, utan bestämmer best själv vad hon ska göra. Idag var klättra, bollar och hopp roligast, samt att göra kullerbyttor förstås. Liggande stegar är däremot fortfarande kluriga, och balansgång olidligt tråkigt.

Efter att Thea fått sina stämplar och Mathias fått beröm för att han kan stå på ett ben och ta på sig strumpor gick vi till vårt vanliga lördagsfik i värmestugan vid vattnet. Den tunga dimman gjorde värmestuga till ett betydligt rimligare namn än det vanligen är, men vi satte oss ändå ute i amfiteatern och åt våra scones och kakor. De ryska pensionärerna var som alltid där, och även om det inte gick att se tvärs över bukten så skymtade vi några modiga segelbåtar ute i det grå. Presidio är magiskt i dimma.

Thea blev dock snabbt otålig och undrade var girafferna var. På vägen till zoo tvingade hon sin far att sjunga ”we’re going to the zoo, zoo, zoo” vilket snabbt blev enformigt eftersom det är allt av texten som han kommer ihåg. På plats var girafferna i bästa fall så där, men ankor (all fåglar är ankor) som plaskade jätteroliga. Gorillorna var, trots att de klättrade i träd, gjorde ljud och åta bananer, liksom hökar, ugglor, falkar, kaniner, m.fl. helt ointressanta. Några stora fiskar i en damm var, till skillnad från fiskar vi tittat på i akvarier, kul en stund, men den självklara höjdpunkten var naturligtvis karusellen. Thea valde noggrant ut en stor katt (med en fisk i munnen) att rida på.

1 Comments:

Blogger Joanna said...

Jag tror du har varit i Amerika för länge nu... ;)

Kul att läsa lite om vad ni har för er.

Agnes beundrar sin kusin och längtar efter att träffa henne.

3:01 em  

Skicka en kommentar

<< Home