onsdag, oktober 13, 2004

En vanlig dag i SF


Dagis

En helt vanlig dag i San Francisco börjar för Erika vid halv sju. Strax efter sju cyklar hon i väg till jobbet. Thea och Mathias brukar gå upp ungefär samtidigt, äta lite pannkakor eller flingor och sen vid nio är det dax för dagis. På dagis tas Thea emot av ms Vasi, ms Merna eller ms Erika och får hälsa på bebisarna eller läsa bok eller nått. Då är Pappa ointressant och kan gå till jobbet om han vill.

Vid halv fem har Erika jobbat klart och cyklar till dagis och hämtar Thea som brukar vara glad att se mamma men gärna vill visa allt kul på dagis, dagens nya engelska ord var fish, som hon sa medans hon pekade på akvariet i rummet bredvid.


ertappad


När Thea och Erika kommit hem så busar de en stund, läser böcker, tittar på bebisbilder och annat skojjigt. Sen lagas det mat. Thea är numera en fena på att klättra upp på köksbänken (och matbordet, och toaletterna och...) Tittar man bort ett litet tag så kan man hitta henne med de mesta spännande saker, som en påse cheetoz (amerikanska ostbågar) t.e.x.



badbrud

Efter middagen så är både Erika och Thea rätt trötta men då är det dax för dagens höjdpunkt.

BAAAADA...

Sen är det välling och sova.

En väldigt vanlig dag i San Francisco

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Åh Thea är så söt! Bara så ni vet! :o)

Ni verkar ha det bra där borta i svenskkolonin. Bor det några amerikanare där överhuvudtaget?

Rödhåriga kramar
/Towe My

11:21 fm  
Blogger Mathias said...

Det tycker vi också! :-)

Nej, det finns inga amerikaner här och ingen pratar engelska som förstaspråk. På jobbet har jag tre lager indiska chefer över mig, alla som jobbar med händerna pratar spanska och killen i den italienska affären på hörnet bryter faktiskt på italienska.

Rödhåriga finns det däremot fler av i Theas närhet. Linn, som hade ettårsfest nyligen, har visserligen inte så mycket hår, men hon verkar hänga på mamma Monicas hårfärg, och tuffa Zoe på dagiset som just har bjudit in till tvåårsfest inte tvekar att knuffa omkull två av de jämnåriga killarna om de försöker ta hennes leksak.

7:28 em  

Skicka en kommentar

<< Home