måndag, februari 06, 2006

En tripp till Mar Vista


Födelsedagsbarnet

För att fira Mathias födelsedag samt komma bort lite så tillbringade vi helgen på Mar Vista Cottages uppe i Mendocino county. Ett helt otroligt ställe visade det sig.



ko på vägen
Eftersom vi inte kom iväg förrän efter jobbet på fredagskvällen så blev resan upp en utmaning. Första 1.5 timmarna upp till Bodega Bay, där vi åt födelsedagsmiddag, gick helt ok. De därefter följande 55 milesen längs highway one, i ganska tät kvällsdimma, var rätt jobbiga. Små smala slingriga vägar som, insåg vi idag på tillbakavägen, i klart dagsljus är himmelskt vackra. De klättrar sig upp och ner för bergen längs kusten. Thea tyckte INTE det var kul och de värsta 5 milesen delade vi även med en hel del kor.



tårta
Till slut kom vi fram i alla fall och kunde, ganska sent äta födelsedagstårtan, god svensk princesstårta blev det köpt på Schuberts bageri på Clement street.



gunga
Vi vaknade dock på lördagmorgonen till en vidunderlig utsikt och ett härligt väder. Jag och Thea bekantade oss lite med Mar Vista området, hälsade på getterna, kaninerna och hönsen, gungade lite och hade det allmänt bra. Stugan till vänster på bilden är den vi bodde i.



jättefult?
Som sagt, Mendocino kusten är gräsligt ful!!! (eller nått ;-) )



Thea på stranden
Det bästa med Mar Vista var nog ändå stranden. En spännande stig slutade i en lång trappa som ledde ner på stranden. Vi var i princip ensamma på stranden och kunde springa runt länge och kasta stenar och rita med pinnar i sanden och annat kul. Vi hade dock glömt att ta med hinken och spaden ner på stranden så vi fick komma tillbaks dagen efter också



sandslott

På lördagskvällen åt vi god mat, med härliga grönsaker plockade direkt från Mar Vistas grönsaksland (ja man fick gå ut och plocka själv vad man ville ha) och tog sen ett bad alla tre i deras stora utebadkar. Söndagsmorgonen var minst lika fin och efter att vi ätit brunch och packat ihop så gick vi ner på stranden igen och byggde det utlovade sandslottet.



Surfare
Den i vårt tycke ganska vilda stranden delades idag även av några daredevilsurfare.



kallor
Vägen tillbaka tog vi väldigt långsamt i små etapper så att Thea skulle må bra, därför blev det även ett besök på Fort Ross, en rysk besättning från 1812-1841. Det var väldigt faschinerande att se, där växte även dessa vackra kallor. Det har varit en underbar helg men det var ändå väldigt skönt att komma hem. Till protokollet skall även nämnas att Thea faktiskt klarade en hel helg utan TV och insåg, till sin mamma och pappas stora glädje, att man faktiskt kan leka en massa lekar istället.

5 Comments:

Blogger Joanna said...

Vad härligt det såg ut! Jag vill ha ett eget fält med kallor i min trädgård.

11:58 fm  
Anonymous Anonym said...

Ey! Grattis till Kullis-gubben :)

3:49 em  
Anonymous Anonym said...

Födelsedag! Grattis killen! :-)
/Åke

1:49 em  
Anonymous Anonym said...

Ja, grattis mannen! :o) /TM™

9:10 em  
Blogger Alexandra said...

Stort grattis i efterskott.

7:47 fm  

Skicka en kommentar

<< Home